Open Monumenten Dag 2016

U kunt hier informatie vinden over het voorprogramma van de Open Monumenten Dag 2016.

Introductie

Uniek dit jaar is een avondprogramma dat in het teken zal staan van de Trekvaart. Eind 2015 zijn de Delflandse Trekvaarten aan de Erfgoedlijn Trekvaarten van de Provincie Zuid-Holland toegevoegd. Dit houdt in dat de trekvaartverbinding van Vlaardingen naar Maassluis, Delft en verder, komende jaren volop in de belangstelling zal staan. In 1654 werd deze verbinding tot stand gebracht, een innovatieve ontwikkeling voor die tijd! Op geregelde tijden vertrok er een trekschuit van Vlaardingen naar Maassluis, Delft, Leiden en Den Haag. Doordat een jaagpaard de schuit trok, was men niet meer afhankelijk van de wind en kwam de schuit (bijna) altijd op tijd aan op de plaats van bestemming.


1 Straattheater

Gedempte Biersloot
Vrijdag 9 september 2016
19:00-19:50

Vrijdagavond om 19.00 uur zal Peter de Jong een bijzondere performance opvoeren dat in het thema van de Trekvaart zal staan. Hij vertrekt vanaf de Gedempte Biersloot, richting het Veerplein. Komt u vooral kijken!

2 Lezingen

Waalstraat 100, grote uitleenzaal eerste etage
Vrijdag 9 september 2016
20:00-22:00

Aansluitend op het straattheater kunt u om 20.00 uur terecht in de Bibliotheek waar architectuurhistorica Lisanne van den Bulk u meer zal vertellen over de trekvaartverbindingen vanuit Vlaardingen. Om 20.30 uur zal cultuurhistorica Willy Atema, van kunsthistorisch bureau Kunst en Kunde, ingaan op de iconen uit de Gouden Eeuw in Vlaardingen. De lezingen zijn gratis toegankelijk.