Open Monumentendag Vlaardingen Logo 2016

Iconen & Symbolen

Open Monumenten Dag 2016

Welkom op de website over de Open Monumenten Dag 2016. Hier kunt u meer informatie en het programma van de Open Monumenten Dag vinden.

Open Monumentendag Logo

Introductie

Uniek dit jaar is een avondprogramma dat in het teken zal staan van de Trekvaart. Eind 2015 zijn de Delflandse Trekvaarten aan de Erfgoedlijn Trekvaarten van de Provincie Zuid-Holland toegevoegd. Dit houdt in dat de trekvaartverbinding van Vlaardingen naar Maassluis, Delft en verder, komende jaren volop in de belangstelling zal staan. In 1654 werd deze verbinding tot stand gebracht, een innovatieve ontwikkeling voor die tijd! Op geregelde tijden vertrok er een trekschuit van Vlaardingen naar Maassluis, Delft, Leiden en Den Haag. Doordat een jaagpaard de schuit trok, was men niet meer afhankelijk van de wind en kwam de schuit (bijna) altijd op tijd aan op de plaats van bestemming.


Straattheater
Straattheater

Vrijdagavond om 19.00 uur zal Peter de Jong een bijzondere performance opvoeren dat in het thema van de Trekvaart zal staan. Hij vertrekt vanaf de Gedempte Biersloot, richting het Veerplein. Komt u vooral kijken!

Gedempte Biersloot Toon op kaart
Vrijdag 9 september 2016
19:00 tot 19:50

Naar boven

Lezingen
Lezingen

Aansluitend op het straattheater kunt u om 20.00 uur terecht in de Bibliotheek waar architectuurhistorica Lisanne van den Bulk u meer zal vertellen over de trekvaartverbindingen vanuit Vlaardingen. Om 20.30 uur zal cultuurhistorica Willy Atema, van kunsthistorisch bureau Kunst en Kunde, ingaan op de iconen uit de Gouden Eeuw in Vlaardingen. De lezingen zijn gratis toegankelijk.

Waalstraat 100, grote uitleenzaal eerste etage Toon op kaart
Vrijdag 9 september 2016
20:00 tot 22:00

Naar boven