Open Monumentendag Vlaardingen Logo 2018

In Europa

Open Monumenten Dag 2018

Welkom op de website over de Open Monumenten Dag 2018. Hier kunt u meer informatie en het programma van de Open Monumenten Dag vinden.

Open Monumentendag Logo
Waar lag de burcht van graaf Dirk III?
Waar lag de burcht van graaf Dirk III?
Lezing door stadsarcheoloog Tim de Ridder

In een lezing, gegeven door stadsarcheoloog Tim de Ridder, zal worden ingegaan op de zoektocht naar de burcht. Kunnen we deze binnenkort opsporen met boringen? Daarnaast zijn er nog andere archeologische raadsels, zoals de ouderdom van de grafelijke hof die bij het Liesveldviaduct heeft gelegen. En kan de tufstenen kerk van Vlaardingen misschien ouder zijn dan gedacht? Binnenkort worden archeologische onderzoeken uitgevoerd om die vragen te beantwoorden. In de lezing hoort u er meer over.

Waalstraat 100, grote uitleenzaal eerste etage Toon op kaart
Vrijdagavond 31 augustus 2018
20:00 tot 21:30

Naar boven

Vlaardingen, Zuid-Holland, Nederland, Europa - dat ene Europa van ons allemaal
Vlaardingen, Zuid-Holland, Nederland, Europa - dat ene Europa van ons allemaal

De Vlaardingse bevolking bestaat uit 110 verschillende nationaliteiten, net ingeburgerd of al decennia hier. Maar wat blijft is het verlangen, de herinnering aan het moederland en de verbazing over het 'typisch andere'. Luistert u naar Eva (Deens), Sahra (Somalië), Hasan (Syrië), Giulio (Italië), Medhanie (Eritrea) en Willy (Fries/Brabants) die u dat met mooi beeldmateriaal laten zien, luistert u naar 'ney' (fluit) van Abed Al Rahman (Syrië) en geniet u van hapjes van Mieke (Suriname). Voel u thuis en verbaas u, geniet en bewonder. Deze lezing wordt verzorgd door Willy Atema, kunsthistorica, in samenwerking met 'nieuwe' Nederlanders.

Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54 Toon op kaart
Vrijdagavond 7 september
19:00

Naar boven