Open Monumentendag Vlaardingen Logo 2021

Mijn monument = Ons Monument

Open Monumenten Dag 2021

Welkom op de website over de Open Monumenten Dag 2021. Hier kunt u meer informatie en het programma van de Open Monumenten Dag vinden.

Open Monumentendag Logo

Mijn monument = Ons Monument

Goed nieuws over de Open Monumentendag in Vlaardingen

Op zaterdag 11 september zijn er naast het programma in en rond de Grote Kerk ook nog andere monumenten te bezoeken. Het Streekmuseum aan de Kethelweg is open van 14 tot 16 uur. Het Depot aan de Willem Beukelszstraat is speciaal op deze dag te bezoeken. Het is een voormalig haringpakhuis, dat vol staat met verzamelingen van Jan Anderson. De Molen Aeolus aan de Kortedijk nodigt bezoekers uit voor een kijkje in de molen. Er is levende muziek. Het is dus een feestje van 11 tot 16 uur.

In de monumentale schuur van de boerderij de Zonnehoeve, Trekkade 24 is het melkmuseum. De geschiedenis van het melk maken en de trekvaart een grote verzameling voorwerpen van het boerenbedrijf zijn te zien. Er staat een kunstkoe die gemolken kan worden. Buiten staan de echte! Als extraatje, speciaal voor kinderen: oude kinderspelen en picknicken in de tuin. Welkom van 12 tot 16 uur.

Het wordt op 11 september 2021 een Open Monumentendag met bijzondere activiteiten. Orgelconcerten in de Grote kerk, Blazoenen bekijken in het Oude Stadhuis, met distelleren kennismaken bij Van Toor, lunchen bij De Elegast, soep eten in de Lucaskerk. En het Streekmuseum en Depot, het Melkmuseum en de molen Aeolus zijn te bezoeken.

Programmaboekje
Bekijk het programmaboekje

Programma
Bekijk het programma

Stadhuis Orgel grote kerk Zonnehoeve Zonnehoeve