Open Monumentendag Vlaardingen Logo 2022

Duurzaam duurt het langst

Open Monumenten Dag 2022

Welkom op de website over de Open Monumenten Dag 2022. Hier kunt u meer informatie en het programma van de Open Monumenten Dag vinden.

Lezing Open Monumentendag "BEGIN met Duurzaamheid"

Op donderdagavond 8 september om 19.30 uur is in de bibliotheek de Plataan Waalstraat de jaarlijkse lezing in het kader van de Open Monumentendag. De titel is dit jaar BEGIN met Duurzaamheid, omdat het OMD-thema "Duurzaam duurt het langst..." is.

Duurzaam heeft een complexe betekenis. Het duurt lang én het heeft betrekking op de zorg voor planeet, natuur en mensen. Verduurzamen is een proces. De vraag is doen we genoeg en doen we het goed? Heeft het met monumenten te maken of met ons gedrag? Vooral dat laatste. De zorg voor "erfgoed" is de verbinding.

Er is een ervaren, professionele spreker uitgenodigd: mevrouw Ilona Buddingh-Maas. Zij is lid van de Speakers Academy en heeft een boek geschreven: "BEGIN met Duurzaamheid". Hoe je in vijfstappen, samen met anderen, een nieuwe realiteit creëert. Het is een ontdekkingstocht naar wat een duurzame wereld inhoudt en hoe je hier als individu aan kan bijdragen.

Het wordt een boeiende, inspirerende bijeenkomst. Iedereen is welkom De toegang is gratis. Aanmelding is niet nodig, maar het kan wel via aanmelding@stichtingerfgoedvlaardingen.nl. Dan staan er genoeg stoelen kopjes klaar op 8 september 2022 om 19.30 uur.

Lezing "BEGIN met Duurzaamheid"

Bibliotheek De Plataan, Waalstraat 100
Donderdagavond 8 september 2022
19:30

Aanmelden


Persbericht
Bekijk het persbericht
Download persbericht