Open Monumentendag Vlaardingen Logo 2023

Levend Erfgoed, als monumenten konden praten

Open Monumenten Dag 2023

Welkom op de website over de Open Monumenten Dag 2023. Hier kunt u meer informatie en het programma van de Open Monumenten Dag vinden.

Levend Erfgoed, als monumenten konden praten

U bent van harte uitgenodigd om op zaterdag 9 september diverse monumenten in de stad te bezoeken. Het thema is dit jaar "Levend Erfgoed, als monumenten konden praten". Monumenten, zeker ook in Vlaardingen, hebben vaak meerdere bestemmingen gehad in hun lange leven.

Op deze website vindt u een overzicht van alle monumenten die u kunt bezoeken. Alle activiteiten worden begeleid door vrijwilligers en daarom variëren de openingstijden per monument. Een enkele activiteit is op zondag 10 september. Let dus goed op de tijden voor u uw bezoek gaat plannen. In het "Tijdschrift" van de Historische Vereniging Vlaardingen van augustus staan verhalen van een aantal monumenten die u deze dag kunt bezoeken.

De Open Monumentendag Vlaardingen wordt op vrijdagavond 8 september geopend met een presentatie van de ‘Canon van Vlaardingen’ in het Museum Vlaardingen. Ook wordt het fotoboekje ‘Monumenten Vlaardingen Vergankelijkheid- Hergebruik’ die avond gepresenteerd.

Wij wensen u een leuke Monumentendag.

Programma

Het programma van de Open Monumentendagen 2023 te Vlaardingen is te vinden op deze website. Bekijk informatie over het programma.

Aan elk open monument hangt een poster of vlag van de nieuwe landelijke sponsor Vriendenloterij.

Open Monumenten Dag-Avond
Bekijk het programma op de Open Monumenten Dag-Avond
Bekijk OMD-Avond

Programma
Bekijk het volledige programma
Bekijk programma

Programmaboekje
Download het volledige programma
Download Programmaboekje